За много краткото време на седемте месеца в редовното правителство

...
 За много краткото време на седемте месеца в редовното правителство
Коментари Харесай

Нинова в Разлог: Единствено БСП се борим срещу джендър идеологията в училищата. Подкрепете ни!

 izbori_2023_v1_014

 

„ За доста късото време на седемте месеца в постоянното държавно управление се погрижихме за децата, младите, служащите, работещите небогати, обществено слабите и пенсионерите. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия и лидер на листата на " Българска социалистическа партия за България " в 1 МИР Благоевград Корнелия Нинова на среща с поданици на Разлог. С нея бяха и претенденти за народни представители от листата на социалистите, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

 

Пред присъстващите ръководителят на партията изложи по какъв начин са го създали: „ Осигурихме безвъзмездни детски градини и ясли. Увеличихме майчинството и детските надбавки. Осигурихме безвъзмездни учебници на децата от 1-ви до 12-ти клас. Младите фамилии, които имат деца, работят и се обезпечават, получиха необлагаем най-малко - 600 лв. за едно дете и 1200 за две. Погрижихме се за служащите и най-много работещите небогати, като по наше гледище, 42 пъти внасяхме законопроект минималната заплата да стане 50% от междинната. Над половин милион българи работят на минимална заплата. Увеличихме и ваучерите за храна на служащите от 80 на 200 лв. “, уточни тя.

 

Нинова засегна тематиката и от последните дни с изявленията на служебния кабинет, че минималната заплата ще бъде 940 лв.: „ Това е нашето предложение да е 50% от междинната. Но това би трябвало да стане в този момент а не чак през 2024 година “

 

И продължи с образците за свършеното от партията: „ По време на постоянното държавно управление се усилиха пенсиите приблизително с 39%. Социално слабите фамилии получиха по-висока поддръжка за ток и дърва. Замразихме цената на тока за семействата в най-тежките зимни месеци и по време на войната. Също по този начин сложихме таван на цената на тока за компаниите, с цел да помогнем на стопанската система. В резултат на тези дейности 20 милиарда лв. стигнаха до народа за поддръжка и застанахме преди всичко в Европа по промишлено произвеждане ", изясни Нинова.

 

В момента Българска социалистическа партия още веднъж предлага да има таван на цените на главните храни, тъй като инфлацията, бедността и неравенствата са най-големият проблем. „ Първите два месеца срещнахме жестока опозиция. Сега към този момент се приказва за една половинчата мярка - таван на надценките. Това няма да свърши работа. Трябва да има таван на цените, както в доста европейски страни ", съобщи тя.

 

Като втора значима тематика Нинова открои войната и мира. Докрай ще отстояваме неутралитет на България във връзка с тази война. Да се спре с изпращането на военна помощ, да стартират договаряния и да се  установи  траен мир “, безапелационна е тя. 

 

Нинова обърна внимание и на тематиката с  Паметника на Съветската войска. „ ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България взеха решение той да се реалокира. Ние направихме жива верига към него, протестирахме. Нашата позиция е да не се разрушават монументи в България - това е предишното ни, историята ни, паметта ни и те не би трябвало да се пипат “, безапелационна е тя.

 

Третата извънредно значима тематика за партията са децата и фамилията. „ Тази борба я водим от 5 години, когато за първи път спряхме Истанбулската спогодба в Народното събрание. Тя вкарва така наречен “трети обществен пол “, който е нещо друго от мъж и жена. Това нещо настава с ужасна мощ към този момент и тук “, предизвести Нинова.

 

„ Съдът по правата на индивида в Страсбург преди един месец взе решение във връзка дело в Литва, че тази идеология може и би трябвало да се преподава в учебните заведения. След това, Европейската комисия одобри решение преди 3 седмици, че Европейски Съюз ще ратифицира Истанбулската спогодба от името на всички страни, макар че шест страни не сме съгласни с това. Много пъти съм писала до европейски институции и до Партията на европейските социалисти, че това не дава отговор на българската Конституция. Отговорът  е – променете си вътрешното законодателство “, изясни тя.

 

„ Ние, българските социалисти, не сме съгласни с това. Уважаваме българската Конституция,  българското семейство,  традиционните фамилни полезности. И не ни пипайте децата! Всеки над 18 години да взема решение самичък по какъв начин да живее живота си, само че не промивайте съзнанието на малолетни деца. Нека да си пазим децата – да бъдат момчета и девойки. Масово  вече навлиза в документите да не написа майка и татко, а „ родител 1 ” и „ родител 2 ”, предизвести още Нинова: „ От всички партии само Българска социалистическа партия се борим за прекъсване на джендър идеологията в учебните заведения. Подкрепете ни. Това е идея. Децата са идея. ”

 

По нейните думи още един приоритет за Българска социалистическа партия е въпросът за земеделието, продоволствието и храната. „ Трябват непременно държавнически старания за земеделието. Да осигурим продоволствието и храната на българския народ. За това са нужни 3 стъпки и ние сме решени да ги свършим -  да се възстановят „ Напоителни системи ” и да се вържат към язовирите. Второ - да се изравнят или да се приближат до европейските дотации нашите и трето - понижаване на Данък добавена стойност на някои храни “, уточни тя като дълготрайни цели на Българска социалистическа партия. 

 

На финала Нинова съобщи: „ Българските социалисти се борим за мир, високи приходи, опазване на българското семейство и отбрана на българските деца. Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината “, прикани водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР